Jagt på Verner Panton replika og Poul Kjærholm replika som gave

Da jeg skulle købe bryllupsgave til min kusines bryllup endte min indkøbstur på nettet i jagten på Verner Panton replika møbler og Poul Kjærholm replika møbler.

Da min kusine skulle giftes, vidste jeg med det samme at hun skulle have enten Verner Panton eller Poul Kjærholm replika møbler. Hun er ellevild med de to designere. Jeg har ikke råd til den ægte vare, og jeg ved, at hun ikke går så meget op i, om det er originalerne eller ej. Men hvad jeg ikke lige havde fået sat mig ind i, var reglerne for salg af kopimøbler.

Kopimøbler fra England

Det er nemlig kun i England, at det er lovligt at handle kopimøbler 25 år efter møbeldesignets offentliggørelse. Det vidste jeg imidlertid ikke, da jeg kastede mig ud i bilen og gik fra møbelhandler til møbelhandler i min jagt på enten Poul Kjærholm eller Verner Panton replika. “Sagde du Verner Panton REPLIKA? Nej, det har vi altså ikke.” – “Replika af Poul Kjærholm, nej, der skal du nok til udlandet.”

Jeg var helt udslidt til sidst og havde slet ikke overskud til endnu end sælger, der forsøgte at prakke originalmøblerne mig på, da de ikke kunne tilbyde hverken Poul Kjærholm replika eller Verner Panton replika møbler. Det er ikke fordi, jeg ikke vil have originalmøblerne, men jeg har simpelthen ikke råd.

Jeg opgav min jagt på både Verner Panton replika og Poul Kjærholm replika og besluttede mig for, at min kusine måtte få en anden gave.

Da jeg refererede historien på mit arbejde til en af mine kolleger, udbrød hun: “Jamen, hvorfor køber du ikke bare Verner Panton replika eller Poul Kjærholm replika over nettet?” Jeg stod og så dum ud. Over nettet?

Det viser sig, at der er firmaer, der ligger i England og har specialiseret sig i at kunne tilbyde kopimøbler til danske kunder. Med butikken fysisk placeret i England har de lov til at producere både Verner Panton og Poul Kjærholm replika møbler ifølge engelsk lov. Derfor kan man nemt bestille møblerne over nettet og få dem tilsendt.

Nu var mit eneste problem bare at vælge. Skulle hun have Verner Panton eller Poul Kjærholm replika møbler?

Det endte med en Panton-stol, som hun blev enormt glad for. Jeg har selv overvejet, om jeg skulle investere i nogle lækre kopimøbler fra England. Kvaliteten  på Panton-stolen var nemlig overraskende god, og jeg kunne slet ikke se, at det var en kopi.

1 thought on “Jagt på Verner Panton replika og Poul Kjærholm replika som gave

  1. Jeg er helt pjattet med Poul Kjærholm, måske jeg også skulle finde en lækker Poul Kjærholm replika!:D

Comments are closed.