Jeg vil gerne lære mere om tig-svejsning og pladebearbejdning.

Jeg har en svoger som arbejder med metal. Mere specifikt arbejder han med tig-svejsning og pladebearbejdning. Han gør det i øvrigt med stor præcision og til stor tilfredshed for sin arbejdsgiver, ECM Industries A/S. Jeg har ikke personligt snakket med dem, men min svoger fortæller når han får bonusser og roser med på vejen.

Han fortæller ligeledes at når han arbejder med pladebearbejdning er en af de vigtigste ting at holde hovedet koldt og have et godt overblik. Det er lige så vigtigt med stor præcision og god indsigt i maskinernes formåen. Ved Tig-svejsning er det ligeledes vigtigt at holde hovedet koldt, men her er præcision en endnu større faktor. Det er en alsidig svejsemetode, fortæller min svoger.

Jeg har altid godt kunne tænke mig at lære at svejse pænt. Jeg ved godt hvordan man gør, men jeg kender intet til tig-svejsning og pladebearbejdning, udover hvad min svoger fortæller mig. Jeg ved godt at det er noget man uddanner sig til og at det ikke lige frem er noget man laver i sin garage i fritiden, pga. det maskinelle aspekt. Min svoger har lovet mig at jeg kan følge med en dag og få større indblik i hans arbejde.

1 thought on “Jeg vil gerne lære mere om tig-svejsning og pladebearbejdning.

  1. Så vidt jeg ved er tig-svejsning ikke stor anderledes end at lodde. Man skal holde tungen lige i munden og gøre det ordentlig, men ellers skulle det grundliggende princip være det samme.

Comments are closed.