Vigtigheden af at få fodvorter i behandling og hvordan de opstår!

De fleste kender til fodvorter og ved, hvor irriterende de kan være, når man først har fået dem. Hvordan kommer af med dem, og findes der i dag nye muligheder, når man skal have fodvorter i behandling, det er, hvad vi skal se på her.

Fodvorter skyldes en virus, som angriber huden og viser sig i form af små hudsvulster. Ofte er der ingen symptomer inden vorten kommer, nogle kan dog opleve smerter, hvorfor det kan være svært at få fodvorter i behandling tidligt. Hvis man dyrker meget sport, skal man tjekke sine fødder regelmæssigt, så man hurtigt kan reagerer, hvis man skulle være uheldig.

Grunden til at fodvorter skal behandles hurtigt er, at har man først fået en, kan den hurtigt smitte og dermed sprede sig. Desuden kan man smitte andre, både ved direkte og indirekte berøring, når man f.eks. er i svømmehallen.

Nogle har så meget antivirus i kroppen, at de selv har mulighed for at fjerne fodvorten, men de fleste er nødsaget til at søge hjælp hos lægen og få fodvorterne i behandling. Det sker som regel ved, at man få dem frosset, og derefter kan man skrabe den døde hud af.

Tidligere skulle man altid til lægen, når man skulle have fodvorter i behandling, men i dag kan man gøre meget derhjemme selv. Der findes flere forskellige midler mod vorter, som man selv kan smøre på, og derefter vil vorten forsvinde. Selvom vorter i nogle tilfælde selv forsvinder indenfor 2 år, skal man tænke på, at man i den periode stadig kan smitte andre.

Det eneste, man kan gøre for at forebygge smitten af fodvorter er at sørge for rene fødder, når man opholder sig i fælles baderum, svømmehaller osv., og har man fået vorter, så sørg for at beholde strømper på eller undgå at rører ved vorterne uden at vaske hænder efterfølgende. Dog foretrækker de fleste at få fodvorterne i behandling hurtigst muligt.

1 thought on “Vigtigheden af at få fodvorter i behandling og hvordan de opstår!

  1. For nyligt oplevede jeg at få fodvorter, hvilket jeg ellers ikke har haft siden, jeg var barn. Havde jeg læst dette indlæg tidligere, havde jeg vidst, at fodvorter i behandling ikke behøver at ske hos lægen. Det ved jeg nu, hvis det skulle ske igen!

Comments are closed.