træbriketter

Træbriketter fra Tyskland bidrager til et grønnere miljø

I Danmark har vi mange alternativer at vælge mellem, når det kommer til opvarmning i vores bolig. Men med mange muligheder kommer mange fordele og ulemper, som er værd at gennemtænkte, inden man tager sit valg – der forhåbentligt er et valg, man kun skal tage én gang. I de fleste tilfælde er der ofte installeret en varmekilde i boligen, hvorfor du måske ikke er nødsaget til at tage stilling til andre varmealternativer. Alligevel er det altid en god idé at opveje fordele og ulemper ved mulighederne, således man er fuldt indforstået med betingelserne.

I senere tid har grøn opvarmning indvundet pladsen som danskernes foretrukne miljøvenlige opvarmning i hjemmet. I forlængelse finder man træbriketter og træpiller som det førende valg, eftersom begge alternativer bidrager til et sundere miljø med lav aske- og CO2 udledning. I denne artikel forklarer vi meget mere om, hvordan man finder de bedste og billigste træbriketter og træpiller. Samtidig vil vi meget gerne give dig et godt tip. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis man kører et lille smut over grænsen, når man skal hente biomasse til sit fyr.

Træpiller fra Tyskland

Hvis man er klar på et lille indkøbs-eventyr, så kan man med fordel sætte kursen mod den tyske grænse. Der findes nemlig mange forhandlere lige på den anden side af landegrænsen, hvor man kan få biobrændsel i den bedste kvalitet billigt. Det er selvfølgelig også muligt at få træpiller eller træbriketter fragtet lige til hoveddøren, så man blot skal afvente fragtmanden, der stiller pallen lige i garagen eller indkørslen. En af disse forhandlere er Absolut Træpiller, hvor alle træpiller og træbriketter bliver produceret i Tyskland, hvilket er med til at garantere en solid kvalitet. Her bliver alle produktioner kontrolleret fra start til slut, således alt efterlever tysk kvalitet.

Træpiller fra Absolut Træpiller garanterer en lav askeudvikling, hvilket bidrager til en jævn fyringskomfort, da rensning og tømning af fyret da mindskes til et minimum. Den lave akseudvikling er et resultat af den rene produktion. Træpiller består udelukkende af rent træ, hvilket bidrager til en høj og solid brændværdi.

German Pellets er #1

Når det kommer til valget af træpiller, så er der igen forskellige mærker at vælge mellem. Dog er German Pellets blandt de absolut bedste på markedet. Al produktion af German Pellets foregår i Tyskland, hvor produktionen er underlagt høje krav i forhold til proces og kvalitet. Derfor er man altid garanteret en jævn og høj kvalitet, når man vælger at fyre med German Pellets i hjemmet.

Trods en højere markedspris, så er anvendelsen af German Pellets en investering i en sund fyringsøkonomi, der vil efterlade et positivt resultat på varmeregningen. Hvis man vælger biobrændsel af høj kvalitet, så er brandværdien væsentligt bedre end i de billigere produkter. Dermed skal der en mindre mængde biomasse til at opvarme det samme rum. Derfor er der faktisk penge at spare, hvis man tager det lidt dyrere valg, hvilket afspejler sig direkte i varmeregningen.

Træbriketter

Træbriketter er i samme kategori som træpiller – nemlig biobrændsel. Træbriketterne består af findelt savsmuld, der sammenpresses under hårdt tryk. Derfor er der tale om rent og naturligt brændsel, som garanterer mindsket CO2-udledning. Nu tænker du måske: Hvordan kan det være en grøn løsning, hvis jeg brænder træprodukter af for at opvarme hjemmet? Det er der en meget god forklaring på. Det forholder sig nemlig sådan, at både træpiller og træbriketter er en Co2-neutral løsning. Det vil sige, at træerne når at opsamle den samme mængde Co2 i løbet af dets levetid, som det udskiller ved afbrændingen. Producenterne opnår dette ved at sikre en solid brændværdi samt en lav askeudvikling, hvilket opnås gennem en proces, hvor de løbende har tilpasset produkterne over en lang årrække. Med det helt rette træ, den helt rette sammenpresning og det helt rigtige bindemiddel kan man opnå væsentligt højere brændværdi og væsentligt lavere askeudvikling. Træbriketter er altså et godt og sikkert produkt, som sikrer en jævn og kontrolleret forbrænding, eftersom produktet ikke indeholder knaster, bark, harpiks og fugt, som forurener forbrændingen. Skal træbriketterne præstere korrekt, er der vigtigt, at de opbevares passende. Det vil sige, at de skal opbevares i tørre omgivelser, således de ikke bliver fugtige og forringer forbrændingen.