NorthCapital Holding

NorthCapital bryder med traditionelle investeringsgrænser

Flere og flere virksomheder begiver sig ud i investeringsfaget med henblik på at få indflydelse på en bestemt industri eller et bestemt marked. Historisk forbeholder investeringer sig til enkelte industri- og markedsområder. Denne norm efterstræber NorthCapital at gøre op ved konstant udvikling og ekspansion af investeringer til nye industrier, markeder og geografiske områder.

NorthCapital stiftes

I 2014 besluttede Werner Schmidt at investere hans personlige formue i et nyt investeringsselskab med henblik på at fungere som privat investeringsselskab kombineret med positionen som venture capital.

NorthCapital Holding blev stiftet i 2015 som en europæisk forankret investeringsselskab med hovedsæde i Danmark. Som følge af Werner Schmidt baggrund inden for finansielt entrepreneurship, minedrift og investering samt handel med ædelsten har NorthCapitals hovedaktivitet fokuseret på udvinding og salg af ædelsten.

NorthCapital blev stiftet i Danmark i kraft af Danmarks attraktive jurisdiktion, der ud fra en international henseende udmærkede sig i forhold til beskatning samt politisk- og kommercielt pålidelighed.

Minedrift og ædelsten

I forlængelse af stifter Werner Schmidts solide og erfarne baggrund inden for ædelstens- og minedriftsbranchen har NorthCapital Holding fulgt i fodsporene gennem minedrift i Brasilien. NorthCapital er aktive inden for minedrift i Brasilien, hvor investeringsselskabet har opnået en position som betydelig investor og markedsleder. Dette kommer som et resultat af NorthCapitals evne til at producere nogle af verdens mest eftertragtede ædelsten.

Med naturlige forekomster af farvede ædelsten, herunder alexandrits og smaragd, har NorthCapital indtaget positionen som førende producent og leverandør af ædelsten.

Følgeligt har NorthCapital Holdings erhvervelse af betydelige mængder ædelsten til formål at ligge det finansielle fundament for selskabets udviklingsplaner på tværs af markeder, industrier og geografiske grænser.

NorthCapital indtager nye industrier

I 2018 resulterede et opkøb af en tysk industrigruppe til selskabets første industriaktiver. Konsekventligt igangsatte dette selskabets industriaktiviteter i bl.a. Polen, Tunesien og Kina. Endvidere stræber NorthCapital efter at udvide industridivisionen med formålet at etablere en solid industriel holding gruppe i Europa.

I 2019 ekspanderede NorthCapital til Life Science sektoren ved at indgå i et samarbejde med Polymar. Samarbejdet kommer som et resultat af NorthCapitals mangfoldige aktiviteter i Brasilien, hvilket har ført et joint venture med Polymar med henblik på at udvikle banebrydende herpesmedicin.