Hvad er et SEO firma, og hvordan gør de hvad de gør?

Da jeg forleden dag skulle forklare hvad det er jeg beskæftiger mig med, jeg arbejder i et SEO firma, skulle det vise sig at være mere vanskeligt end jeg have troet. Så nu vil jeg ganske enkelt prøve at forklare det her, og så kan i jo melde tilbage om forklaringen er god.

Et SEO firma arbejder naturligvis med SEO, hvilket står for Search Engine Optimization, på dansk søgemaskineoptimering. Men hvad er søgemaskine optimering egentlig? Det hverken mere eller mindre end at sørge for at ens hjemmeside bliver fundet på de rigtige søgeord. Og det er jo vigtig, for det er jo ganske almindeligt at når folk leder efter noget specifikt, så er det førstested de prøver Google søgemaskine.

Så hvis jeg nu gerne vil have at dette blogindlæg ranker høj på søgeudtrykket SEO firma, så er alt hvad jeg behøver at gøre at dette specifikke søgeterm forekommer tilpas mange gange i teksten, så det er lette for Googles søgemaskine at afgøre hvad teksten handler om.

Umiddelbart kunne det jo ikke være lettere, men der er altså nogle faldgrubber, for Google er jo ikke dumme. De ved godt at der er nogen der misbruger systemet, så et søgeterm, for eksempel SEO firma, må heller ikke forekomme for mange gange, for så tror Google at man prøver at snyde sig til en ufortjent succes. dette er blot en lille del af det, men det beskriver godt de grundlæggende koncept.