Hjælp, min søn har fremskreden paradentose, hvad gør man?

Min søn var for nyligt til tandlægen for første gang i mange år, hvor han fik diagnosen “fremskreden paradentose”. Nu skal det altså lige nævnes at min søn er voksen, og at det således har været han eget ansvar, men jeg kan nu alligevel ikke lade være med at føle en hvis skyld. Derfor har jeg naturligvis også tænkt mig at hjælpe ham, så meget som jeg nu kan, hvad enten det er økonomisk, eller på anden vis.

Jeg har derfor prøvet at finde ud af hvad fremskreden paradentose egentlig indebærer, men det er altså ikke let. man kunne jo tro at man kunne lave en sammenligning af koncepter. For eksempel hvis en brækket arm svarer til almindelig paradentose, så svarer åbent lårbensbrud til fremskreden paradentose. Sådan er det bare ikke.

Faktisk er det gået op for mig at paradentose, og således også fremskreden paradentose, slet ikke er så let at forstå. Der er tilsyneladende ikke nogen egentlig kur. Det eneste man kan gøre, så vidst jeg har forstået, er at foretage en gennemgribende tandrensning og håbe på det bedste.

Ligeledes kan dårlig tandhygiejne være skyld i paradentose, og naturligvis også fremskreden paradentose, man kan altså også bare være disponeret for det. Jeg er meget forvirret og søger svar på tiltale.