Din undervisning har godt af at udvikles

Det er lidt af en skrap påstand, men efter at have været på kursus i undervisningsteknik, vover jeg den påstand alle undervisere kan lære noget på et undervisningsteknik kursus. Selv har jeg undervist i snart 25 år. Jeg holder af det og synes at jeg er rigtig god til det. Men vil gerne indrømme at jeg hvilet på en pude af erfaringer. Det var på tide at få lidt inspiration, saglighed omkring min undervisningsteknik så jeg meldte mig til undervisningsteknik kursus.

Det var lidt som at blive en genert lille skole pige igen. Indrømmet, det var grænseoverskridende at blive betragtet og mødt på undervisningsteknik, og ikke på fagligheden. Fagligt er jeg stærk inden for de felter jeg underviser, og jeg har altid vægtet at være stærk og ajour rent fagligt, og det er det frem for undervisningsteknik der har haft mit fokus. Derfor var det virkelig en øjenåbner med undervisningsteknik kursus.

undervisningsteknik kursus

Fokus på fremtræden
Der blev sat fokus på hvordan man sætter scenen for undervisningen og selv fremtræder troværdigt. Det var virkelig interessant. I sær den del med hvordan man får engageret sine medhøre. I mit fag har jeg til tider times lange foredrag. Nogle gange kan jeg godt gå guldet tyndt for at sikre mig at alle er med, men egentlig kommer det at se komisk og hvileløst ud, kan jeg godt se nu. Hvem kan holde koncentrationen hvis underviseren spankulerer frem og tilbage. Fokus bliver pludselig flyttet til ”hvor går hun nu hen” og væk fra det faglige.

Jeg blev også rigtig glad for delen med hvordan man bruger hjælpemidler, så som PowerPoints og tavle teknik. Det var virkelig inspirerende, og har givet mig en masse at arbejde med. Og ja, jeg tror det er på tide jeg lige får opdateret noget af mit undervisningsmateriale sammen med min opdaterede fremtræden, noget har jeg da lært på undervisningsteknik kursus.