Med billede scanning og negativ scanning er collage mulig

Vidste du, at man kan få lavet en billede scanning af sine negativer? Jeg sad og kiggede gamle billeder igennem her i weekenden og fandt en masse gamle fotografier, som jeg helt sikkert skal have lavet billede scanning af, men jeg fandt altså også en hel del tomme fotografipakker, hvor billederne var væk, og kun negativerne var tilbage. Jeg undersøgte det firma, som skal lave billede scanning for mig, og det viser sig heldigvis, at de også tilbyder negativ scanning.

Ved en negativ scanning er det muligt for dem at fremkalde billedet, så det faktisk bliver bedre end det fotografi, man ellers ville have fået fremkaldt ved fotohandleren dengang, man stadig gjorde det. I dag har vi jo allesammen digitale kameraer, men da jeg blev gjort opmærksom på, at mine gamle fotografier fra før den digitale tid højst kan holde i 50 år, sørgede jeg straks for at få foretaget en billede scanning – og altså nu også negativ scanning.

Jeg kan godt lide tanken om, at mine børn og børnebørn vil kunne kigge tilbage på de gamle billeder, og se hvordan virkeligheden så ud engang. Jeg elsker i hvert fald selv at kigge på de få gamle billeder, jeg har af mine forældre og bedsteforældre. Jeg har selvfølgelig sørget for at få lavet billede scanning af dem også, men de er desværre så gamle, at de allerede er gået lidt i forfald. Til gengæld vil de ikke kunne forfalde mere, efter at jeg har fået alle de gamle billeder og negativer til billede scanning og negativ scanning.

Det var en kollega, der gjorde mig opmærksom på vigtigheden i billede og negativ scanning, og jeg glæder mig rigtig meget til at se resultatet. Jeg har planer om at lave en stor collage at hænge op på væggen, hvor man kan se en slags tidslinje for familien. Det skal nok blive flot. Jeg har for eksempel to billeder, som er lidt sjove. Det ene er et fotografi af min mor og hendes søster, der som teenagere går en tur på en bestemt sti bag den fædrende gård. Det andet billede er et fotografi (som jeg skal have lavet negativ scanning af) af mine to døtre, der går på selvsamme sti, men på dette billede kan man se, hvordan træerne, der på det ældste billede er tynde og unge, pludselig har tykke stammer.
Det er sjovt at se tidens gang dokumenteret på den måde, og takket være negativ scanning og billede scanning er det muligt for næste generationer at se det også.