En kommende begravelse i Valby giver mig nærmest åndenød

Jeg er i den uheldige situation af et familiemedlem har fået at vide at vedkomne lever på lånt tid. Han har fået at vide at han maksimalt har 3 måneder tilbage at leve i, og dermed vil der være under 3 måneder til at jeg skal til begravelse i Valby.

Det er en meget underlig situation at stå foran et menneske, som man ved, man snart skal se for sidste gang til en begravelse i Valby. Det må godt nok også være mærkeligt, at vide at ens liv er ved at ebbe ud. Den information ville jeg personligt gerne have været foruden, hvis det var mig, der var ved at kradse af. Jeg ville slet ikke vide hvad jeg skulle stille op med mig selv. Heldigvis tager den ”dødsdømte” det overraskende pænt, og jeg har nærmest aldrig mødt et flinkere menneske. Det kunne vi alle sammen lære meget af – og det viser på en smuk måde at os mennesker kan komme igennem de mest modbydelige ting hvis vi bibeholder en indre ro. Vi har så småt prøvet at tage de indledende skridt til begravelse i Valby. Det er jo meget nærliggende at have en bedemand i tankerne, når man alligevel ved, at der snart vil ske et dødsfald. Her havde den ”dødsdømte” dog tænkt forud og allerede bestilt den ønskede begravelse i Valby online – og som han efterfølgende sagde til os: ”Der er ingen bedre egnet til at bestille min begravelse end mig selv” – og det kan han jo for sin vis have meget ret i. Jeg vidste ikke engang at online bestilling af begravelse i Valby var muligt.

Jeg vil tage ud til det pågældende familiemedlem. Det gælder jo om at nyde vedkommende, mens man kan – og da det er fint vejr, mon så ikke at han vil med ud på en vandretur?