Et advokatfirma forklarer hvad en beskikket advokat er

Mange danskere afholder sig fra at kontakte en advokat i juridiske anliggender, fordi de er bange for at blive ruineret, og det kan man selvfølgelig også hurtigt blive. Advokater er ikke ligefrem billige i drift, men hvad mange ikke ved er, at man kan få tildelt en beskikket advokat i eksempelvis en retssag, hvis man ikke selv har råd til at betale løn til advokaten.

Hvis man læser på advokatfirmaet Ret&Råds hjemmeside, får man kort forklaret, hvad en beskikket advokat er, samt hvad man kan forvente i forhold til rent faktisk at kvalificere sig til at få tildelt en beskikket advokat. Vidste du fx, at en beskikket advokat ikke er ”gratis”, som mange tror? Ingen advokater arbejder gratis, ligesom ingen andre i vores samfund, men pengene kan udbetales fra forskellige instanser.
advokatfirma
Det fungerer nemlig sådan, at Staten i første omgang lægger penge ud for sagsomkostningerne. Disse penge betales til advokaten, men når retssagen er afsluttet, og der er fundet en vinder og en taber, skal det revideres, hvem der skal betale for sagsomkostningerne. Som udgangspunkt er det ”taberen” af retssagen, der i sidste ende skal betale sagsomkostningerne tilbage til Staten.

Advokatfirmaet har selv en række beskikkede advokater tilknyttet advokatfirmaet, så har du brug for en beskikket advokat, eller har du brug for nogle flere informationer omkring emnet, så kan du med fordel vælge at kontakte dem for at høre nærmere.