Øjenoperation med laser

Synsproblemer? Overvej en øjenoperation med laser

Har du problemerne med øjnene? Lider du af nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl? Eller måske tynde hornhinder? I så fald, så gør du nok som mange andre danskere og behandler dine synsproblemer ved hjælp af kontaktlinser eller briller. Det kan være en ganske fin løsning for mange – og også den løsning, der tit anbefales af optikere. Det er dog vigtigt at huske, at optikere er gode købmænd og gerne have dig som fast kunde til dyre brille- eller kontaktlinseabonnementer. Derfor kan det være en idé at få en second opinion om dine øjenproblemer hos en rigtig øjenlæge, der kan diagnosticere, om du ville have større gavn af at få en øjenoperation med laser end ved at bruge briller eller kontaktlinser.

Øjenoperation med laser kan løse problemerne én gang for alle

En øjenoperation med laser kan benyttes til behandling af både bygningsfejl, langsynethed, nærsynethed og tynde hornhinder. Selve øjenoperationen foregår ved, at øjenlægen sliber din hornhinde med en laserstråle. Ved en laseroperation af langsynethed slibes hornhinden, så den bliver mere krum. Omvendt er det med øjenoperationer for nærsynethed, hvor øjenlægen i stedet benytter laseren til at skære væv væk, således at hornhinden bliver mere flad. Skal øjenoperationen korrigere for bygningsfejl, så bruges laseren til at udjævne uregelmæssigheder på hornhinden, så hinden bliver mere ensartet.

En øjenoperation med laser lyder umiddelbart smertefuldt og farligt, men er det slet ikke. Laserøjenoperation er en fuldstændig ufarlig og smertefri behandling, der har eksisteret i mere end 30 år. Laserteknologien er fortsat under udvikling og bliver kun bedre og mere præcis. En øjenoperationen med laser tager i dag kun ca. 30 sekunder, og patienter oplever yderst sjældent bivirkninger. Slutteligt er det i forbindelse med en øjenoperation ikke nødvendigt at holde fri fra arbejde mere end en enkelt dag – selve operationsdagen – idet synet vil være normalt inden for 24 timer. Men det allerbedste ved en øjenoperation med laser er selvfølgelig, at operationen kan kurere dine synsproblemer én gang for alle, så du aldrig mere behøver at bære briller eller bruge kontaktlinser.

En øjenlæge i Charlottenlund eller andetsteds kan udføre din øjenoperation

En øjenoperation med laser skal udføres af en øjenlæge eller øjenkirurg, der har den fornødne ekspertise og laserteknologi. Der findes flere klinikker i Danmark, der tilbyder øjenoperationer. Peter Brincker, der er øjenlæge i Charlottenlund er én af dem. Han var en af pionererne bag laserteknologi til behandling af synslidelser og med til at indføre øjenoperationer med laser i Danmark i 1980’erne.  Peter Brincker er stadig aktiv, og selvom han er øjenlæge i Charlottenlund, tager han imod patienter fra hele landet. Hvis du ikke bor på Sjælland, kan det dog være en idé at finde en øjenlæge tættere på dig. Det gør transporttiden kortere, og det er vigtigt, da du ikke vil kunne køre i bil umiddelbart efter din øjenoperation.