Christian Betting - fortaler for grøn energi

Christian Betting: fortaler for grøn energi

Grøn og vedvarende energi er det nye. Og hvis du spørger Christian Betting kommer de alternative energikilder ikke til at forsvinde lige foreløbig. Nej, grøn energi er kommet for at blive – især med henblik på den miljøkrise, som hele verden står overfor.

Christian Betting er en forretningsmand med hovedsæde i Dubai. Et af hans mål med at flytte til Dubai har været at vise vejen for en – hvis du spørger ham – fuldstændig oplagt mulighed inden for solenergi. Med et højt antal solskinsdage, der breder sig over hele året, er landet et oplagt mål for den vedvarende energikilde. Solen forventes først at brænde ud om milliarder af år, hvorfor der er tale om en vedvarende energikilde. Man forsøger hele tiden at udvikle teknologien inden for solenergi, så anlæggene kan blive billigere, og metoden derved kan udbredes.

Sådan bruges solenergi

I Danmark bruger man solenergi på to måder: Man bruger solfangere til opvarmning samt til at producere fjernvarme, og så bruger man solceller til at lave el. Solceller bruges i dag både privat og i erhvervssammenhænge. I fremtiden kan man forvente, at energikilden vil blive anvendt yderligere og endnu mere effektivt.

I et land som Danmark, hvor der vejrmæssigt er stor forskel på sommer og vinter, er solenergien mere vekslende. Men i lande i Mellemøsten, som eksempelvis Dubai, skinner solen rigtig mange dage. Det var netop af den årsag, at Christian Betting så rigtig gode muligheder for at udnytte den energi meget bedre, end man gjorde i forvejen.

Christian Betting fik succes med solenergi i Dubai

Christian Betting tog, som før nævnt, springet og flyttede til Dubai for nu snart mange år siden. I starten blev han mødt med skepsis, da en af de førende olielande pludselig skulle overgå til solenergi. Men vinden vendte langsomt, da Christian Betting kunne forklare, at det var en langsigtet investering, som både ville vække begejstring i udlandet samt vise aftryk på bundlinjen.

Christian Betting er i dag direktør i Lighthouse Energy DMCC. Det er en af de førende selskaber i projektudvikling, rådgivning og impementering af grøn energi.