Merino og Alpaca – Kongerne af garn

Er du en vaskeægte feinsmeckere, også når det kommer til garn? Når kun det bedste er godt nok skal der alpaca og merino-garn til. Og hvorfor er det så sådan?

Det er blevet populært at strikke og være kreativ i hjemmet, og hvis du allerede strikker for viderekomne og kan lide kvalitet, så bør du også vælge kvalitetsgarn. Det holder bedre, føles bedre og ser bedre ud i lang tid.

Husk at disse fine typer garn ikke bør vaskes ved mere end 30 grader, og helst i hånden. Så holder tekstilerne endnu længere.

Alpaca

Alpaca er noget af det allerfineste inden for garn, og det udmærker sig ved at være blødt og meget, meget let. Alpaca-garnet er ubehandlet, og er dermed kun vasket før det sælges videre – Det har altså ikke været udsat for nogen former for kemikalier, som man ellers ser det med det billigere garn.

Garnet fra alpacaen er både let at bære og meget komfortabelt af samme grund. Det er pænt, da det har en naturlig glans, der er meget karakteristisk for netop denne type garn. Det bløde garn er nænsomt ved huden, og det kradser ikke, ligesom vi ellers kender det fra andet garn. Alpaca kan også bruges som til sommerstrik, fordi det er så let.

Merino

Merino-garn er endnu et eksempel på smukt og kløfrit garn, og er også en sand konge i garn-verdenen. Det er let at strikke i, og egner sig især godt til at strikke til babyer, netop fordi det rene Merino-garn ikke klør overhovedet.

Ligesom andet uld varmer Merino-uld i kulde, mens den svaler i varme – Derfor er dette garn også perfekt til helårsstrik.