Kronebehandling – Skal jeg så have royale tænder, eller hvad?

“En kronebehandling med porcelænskrone eller guldkrone er også en kosmetisk gevinst!” Sådan lyder reklamen, og det lyder jo godt. Tandlægen siger at det er det jeg skal have, og det stoler jeg naturligvis på. Men hvorfor lige en kronebehandling? Hvad er argumentationen, og hvilke alternativer findes der?

Jeg kan jo godt lide at vide hvad det er at jeg betaler for, men det synes jeg ikke helt er tilfældet, i forhold til denne kronebehandling. Jeg er blevet fortalt at en krone er en forstærkende skal, som limes uden på resterne af en eller flere tænder. Denne kan så være lavet af porcelæn eller guld, og det skulle virke helt fantastisk.

Det lyder jo godt, men jeg synes altså ikke at denne forklaring er nok, især fordi at den ikke nævner nogle alternativer, og sammenligner med samme. Som sagt så stoler jeg på min tandlæge, så derfor har jeg det også fint med den kronebehandling, men jeg vil altså stadig gerne vide mere.

Jeg har naturligvis søgt på nettet, men ærlig talt, så har jeg ikke fundet megen information og kronebehandling. Men måske er det bare mig som søger efter det forkerte, eller noget i den retning. Under alle omstændigheder vil jeg meget gerne høre dine erfaringer.