Alle kan have behov for individuel terapi på et tidspunkt i livet

Flere og flere ender i dag i terapi, både parterapi og individuel terapi. En travl hverdag kan give stress og nogle føler sig presset i hverdagen, hvilket i mange tilfælde kan afhjælpes ved terapi. Ofte kan det have stor betydning for ens helbred, hvornår man starter i terapi, da det er lettere at kommer sig over begyndende stress, end hvis man først er gået helt ned med flaget.

Individuel terapi kan afhjælpe mange problemer, og i dag er det ikke længere et tabu at gå i terapi. Mange anvender terapi som et frirum til at få snakket problemerne igennem, inden de bliver for store og uoverskuelige. Mange forretningsfolk anvender individuel terapi forebyggende, idet de ofte har et stort pres på deres skuldre, og ikke altid har mulighed for at snakket problemerne igennem med deres partner eller kollegaer.

Alle kan i perioder have behov for individuel terapi, det behøves ikke kun at være, hvis man har været ude for en ulykke eller har oplevet noget traumatisk. Alle kan have behov for at tale med en terapeut, som kan stille spørgsmål ens nærmeste ikke nødvendigvis kan stille. Ofte kan det også være lettere at snakke om problemer med en udefra kommende person, idet de ser problemerne fra en anden vinkel.

Behovet for terapi varierer fra person til person, men det ses tit brugt indenfor alvorlige sygdomstilfælde, som fx stress kan være, hvor både patienten samt familien kan have behov for at tale ud om den givne situation. Her anvendes der både individuel terapi samt familie- eller parterapi.

Terapeuten kan hjælpe med at dele problemet op i mindre stykker, således at det virker knapt så uoverskueligt at håndterer. Det er ikke altid man ved, at man har behov for terapi, hverken individuel terapi eller parterapi, idet det ofte er svært at mærke, hvornår tingene er mere uoverskuelige, end man selv kan håndtere.