Google optimering, søgeoptimering, og al den slags

Google optimering og søgeoptimering er blot to udtryk jeg er faldet over, i forbindelse med optimering af min webshop. Det er en niche webshop, hvor jeg sælger mine kunstværker, men ikke desto mindre er det jo stadig vigtigt at folk finder min webshop, hvis den er relevant for den enkelte person.

For søgeoptimering og Google optimering er tilsyneladende ikke det samme, selvom man skulle tro det. Google er jo, ikke desto mindre, en søge maskine, så det giver jo mening at Google optimering og søge optimering er én og samme ting.

Jeg har meget svært ved at forstå forskellen på Google optimering og søgeoptimering. Jeg tror nok at søgeoptimering har med at gøre at sørge for at ens hjemmeside indeholder de rette nøgleord, så google præsenterer den i forhold til de rette søgninger. Hvis jeg for eksempel har malet et billede af en hest, og har skrevet en beskrivelse der bruger ordet mange gange, kan google foranlediges til at tro at min side handler om heste, hvilket jo ikke er tilfældet.

Det giver jo meget god mening, men hvad er Google optimering så? Det er jeg meget usikker på, men tror at det har noget at gøre med at gøre en hjemmeside Google venlig, således at den følger Google retningslinjer i forhold til hvordan indholdet er struktureret, og så videre i samme dur, men hvad det betyder i praksis kan jeg ikke regne ud.