Tandsmerte og tandpine

Får du ordnet din tandpine i tide?

De fleste tilfælde af tandpine kan være langvarende og smertefulde, hvis ikke der bliver gjort noget ved det i tide. Der går ofte en rum tid fra den første tandpine til behandling til smerterne er overstået, så det er derfor vigtigt, at der bliver taget hånd om problemet, inden det vokser sig for stort.

Tandpine kan forebygges ved en grundig tandbørstning, som helst skal foregå flere gange daglig og optimalt efter hvert måltid, men i de tilfælde hvor tandbørstningen ikke er nok, og tandpinen styrkes i tiltagende grad, kan der være behov for professionel hjælp. Det er derfor vigtigt, at være opmærksom på, hvordan tænderne og tandkødets tilstand har det og efterfølgende tage handling på det, da der er en risiko for, at problemerne ikke udbedrer sig selv.

Tandteknikeren kan afhjælpe dine tandsmerter

Efter et besøg hos en tandtekniker, som kan behandle dig på hensigtsmæssig vis, vil følelsen af smerter i tænderne være formindsket ganske kort efter. Størrelsen af dette tidsrum vil umiddelbart have sammenhæng med tandsmertens omfang og ligeledes arten af de faktorer, der er roden til problemet. Langt de fleste tandpiner skyldes huller i tænderne. Huller kan udvikle sig hurtigt, og de kan i høj grad være afstedkommet af dårlig tandpleje, hvorfor tandsmerte er særdeles fremkommende ved personer, der ikke har passet deres tænder ordentligt.

Mindsk risikoen for tandsmerte med det rette udstyr

Sandsynligheden for at undgå tandpine øges derved, hvis man anskaffer sig de rette tandbørster og bruger dem ordentligt. Dette gør sig ligeledes gældende for brugen af tandtråd. Fordelen ved tandtråd er, at den kan komme ned i mellemrum, som tandbørsten ofte ikke når. Kun ved en sådan pleje af sine egne tænder, vil man kunne forebygge tandpine og undgå fremtidige ubehageligheder.

Det behøver ikke at være den største udfordring at mindske sandsynligheden for tandpine. Det kan være behjælpeligt at opstille små regler for sig selv og sørge for, at man overholder disse regler på daglig basis. Hvis man hver gang efter et måltid bruger tandbørsten i et minut og yderligere fjerne de værste rester med tandtråd, så vil en almindelig tandbørstning morgen og aften kunne nedbringe risikoen for tandsmerte. Det er trods alt sjovere at leve et liv uden smerter i tænderne.