Skrotpris

En skrotpris for din gamle bil kan være bedre en videresalg

Har du en gammel eller brugt bil stående og samle støv i garagen? Og overvejer du, hvad du skal stille op med den?

Din første tanke er nok, at den kan videresælges til en ny ejer. Og det er bestemt en mulighed, men ofte kan du faktisk tjene mere på at indhente en god skrotpris på din bil hos en skrotvognsforhandler end ved at sælge bilen til en ny ejer.

Hvad er en skrotpris?

Har du aldrig før hørt begrebet ‘skrotpris’? Skrotpris er den pris eller præmie, som du får udbetalt af en skrotbilsforhandler, når du sælger din bil til skrot. En skrotpris på en gammel bil kan være overraskende høj. Biler – både nye og gamle – indeholder en masse værdifulde enkeltdele og materialer, som kan genbruges.

Derfor er skrotvognsforhandlere meget interesserede i at købe brugte, gamle og endda defekte biler og betale bilejeren en god skrotpris. Ofte kan en skrotpris matche eller overgå det beløb, som bilejeren kunne tjene på videresalg af bilen til en ny ejer.

Hvordan opnår du en god skrotpris?

Hvis du beslutter dig for at tjekke hvilken skrotpris, du kan få for din gamle bil, så husk ikke at stille dig tilfreds med én enkelt skrotbilforhandlers vurdering. Gør din research, find en række forhandlere i dit område og indhent tilbud på en skrotpris fra dem alle.

Det kan virke som tidsspilde at skulle køre bilen rundt til bilvurderinger hos flere brugtvognsforhandlere, men ofte er tiden givet godt ud. Med flere tilbud på hånden få du et overblik og kan spille de forskellige skrotvognsforhandlere ud mod hinanden. Det gør det nemmere for dig at få presset din bils skrotpris i vejret.

Hvad kræver det at få din skrotpris udbetalt?

For at få en skrotpris på din bil udbetalt, skal bilen have været ansvarsforsikret, og du skal huske at afmelde den i Motorregisteret. Når du møder op med bilen hos autoophuggeren skal du endvidere huske at have bilens registreringsattest med. Ellers er det ikke muligt for skrotvognsforhandleren at udbetale din skrotpris til dig.

Hvis din bil allerede er afmeldt, og du har afleveret nummerpladen på Motorkontoret, så skal du i stedet medbringe dokumentation for dette for at få udbetalt skrotprisen.

Når du har indgået en aftale med din autoophugger, vil vedkommende før udbetaling af din skrotpris udstede en skrotningsattest. Attesten skal du sende til Miljøordning for biler. Når Miljøordning for biler har modtaget din skrotningsattest og dokumentation for afmeldingen af din bil, så udbetaler skrotvognsforhandleren din skrotpris på din bankkonto.