Arne Jacobsen Svanen – møblet over dem alle

Jeg tror at det er meget få som ikke synes at Arne Jacobsen Svanen er et overordentlig smukt møbel, og jeg er i hvert fald ikke iblandt dem. Svanen nyder ganske vidst stor konkurrence af Ægget. De udkom på samme tid og er lavet meget i samme stil, så det kan man vel næppe fortænke folk i, omend Svanen altid har været min præference.

Men hvorfor er disse to stole stadig så populære og hvad er det som adskiller folk? Som allerede nævnt, så er jeg i den grad fan af Arne Jacobsen Svanen og kan i grunden ikke forstå når folk fortæller mig at de bedre kan lide Ægget, men sådan er der jo så meget. Vi er alle sammen forskellige, gudskelov, og så må man jo forvente varierende holdninger.

Det er jo heller ikke fordi at jeg ikke bryder mig om Ægget. Personligt ejer jeg både en Arne Jacobsen Svanen og Ægget, og selvom jeg godt ved hvilken stol jeg holder mest af, tror jeg faktisk at jeg sidder i de to nogenlunde lige meget. Nå men jeg skal jo heller ikke vade mere i det. Hurra for Arne Jacobsen. Må han vende tilbage en dag i en anden form, så vi kan få nogle nye fantastiske møbler.