Frokost

Når frokosten er god, er alting godt

Posted on Posted inMad

Som Luciano Pavarotti engang sagde: ”One of the very nicest things about life is the way we must regularly stop whatever it is we are doing and devote our attention to eating.”  Det at spise og indtage måltider er en stor del af vores liv og hverdag. Det gælder især for aftensmåltidet, der i mange familier er et samlepunkt, hvor man mødes efter en dag hver for sig. Men frokosten er mindst lige så vigtig. Hvis man er en virksomhed, der vil tilbyde godt sammenhold og lækker mad til sine medarbejdere, er en frokostordning altså en rigtig god idé. Ikke alene giver det de ansatte en ekstra gode, der vil gøre, at de er mere glade for deres arbejdsplads, men det vil også give et langt bedre sammenhold på kontoret, når alle spiser sammen hver dag. En god frokostordning i en virksomhed kan derfor anses som værende en investering i glade medarbejdere og et godt team.

Sunde medarbejdere er gode medarbejdere

Har man ikke en frokostordning i en virksomhed, tvinger man de ansatte til enten selv at medbringe noget eller at købe noget i byen. For det første er der mange, der ikke gider bruge tiden på at smøre en madpakke, for det andet er der også en del, der ikke gider spise mad, der har været pakket ned så længe. Derfor vil det bedste alternativ for mange være at gå i en butik eller på en tank, hvor mulighederne ikke altid er specielt gode. Når der ikke er en frokostordning på arbejdet, vil valget hurtigt falde på en hotdog eller en sandwich, der som bekendt sjældent er det sundeste valg. Fast food går ikke alene ud over sundheden, men også humøret. Sund og frisk mad vil have den modsatte effekt. Derfor kan det ses som en investering for en virksomhed at tilbyde sund og lækker frokost til de ansatte. Det kan man eksempelvis gøre med en frokostordning fra frokost.dk. Ved at give dem muligheden for at tage det sunde valg, får man ikke kun en medarbejderstab med færre sygedage, men de vil også være gladere og derved mere produktive, når de er på arbejde. En god frokostordning vil derfor være noget, man i sidste ende kan se på virksomhedens bundlinje.

At spise frokost sammen giver sammenhold

Mange virksomheder bruger tusinder af kroner på teambuilding-øvelser, hvor de ansatte lærer at arbejde bedre sammen og få et bedre sammenhold på kryds og tværs. Som bekendt giver det at spise sammen en god mulighed for at få snakket om ting og komme tættere på hinanden, som det er tilfældet i de fleste familier. Når man byder de ansatte på en god frokost, investerer man altså også i et bedre sammenhold, end hvis nogen går ud i byen og køber mad, og nogle andre bliver på kontoret med deres madpakke. En god frokostordning kan derved for mange virksomheder være en investering i både medarbejdernes sundhed, sammenhold og velvære.