Lidt om mine holdninger til personlig pleje…

Jeg synes, det er utrolig vigtigt, at man lære at gå op i personlig pleje, og som lærer i folkeskolen, føler jeg også, at jeg har et vis ansvar for at gøre mine elever opmærksomme på, hvordan dette bedst klares. Jeg er, udover min funktion som folkeskolelærer, også mor til en datter, der snart kommer i teenageårene, og hun er så småt begyndt at blive bevidst om sin krop, og jeg føler ligeledes, at jeg har et ansvar som forælder.

Som de fleste måske ved, så kommer der en sundhedsplejerske forbi skolerne en gang om året, hvor han eller hun skal tjekke elevernes udvikling og lære dem om personlig pleje. Jeg ved, at min datter de to seneste gange ikke har glædet sig, da hun er meget nervøs for puberteten.

Jeg kan stadig huske, hvordan jeg havde det med skolesundhedsplejersken, og jeg havde det på præcis samme måde som min datter. Men det var mere fordi, jeg var lidt kraftig som barn, og jeg bestemt ikke brød mig om at blive målt og vejet foran de andre elever.

Som sagt, så synes jeg, det er vigtigt, at man går op i personlig pleje, og det synes jeg, at jeg, både som lærer og forælder, har formået at forklare mine børn rimelig godt. Heldigvis.