bedemand - begravelses service

Begravelses Service: forebyggelse-måned af selvmord er kærkommen

Hvert år sætter National Funeral Directors Association (NFDA) fokus på selvmordi september måned. Det er en kærkommen awareness kampagne, mener Begravelses Service, der gerne ser, at Danmark afholder en lignende kampagne.

Hvert år forsøger mere end 1 million mennesker at tage deres eget liv, og mere end halvdelen formår at gennemføre den tragiske handling. Tallene er stigende, og selvmord har nu overhalet mord og leversygdomme på listen over kilden til flest dødsfald. Selvmord er nu på 10. pladsen over dødsårsager.

Begravelses Service, der er en dansk begravelsesforretning, ser gerne at der i Danmark kommer mere fokus på selvmord. Helt præcis mener de, at tiltaget, som er fra USA, gerne skulle forekomme i Danmark på samme vis.

Begravelses Service har bedemænd, der har oplevet selvmord

Begravelses Service har en masse bedemænd, der støtter op om initiativet. Det er nemlig stadig tabubelagt at tale om selvmord, også selvom det er helt tæt på ens hverdag. En bedemand fra begravelses Service har flere gange oplevet, at pårørende er ekstra berørte, hvis en af deres kære har begået selvmord. Det er en hård oplevelse, også selvom det ikke kommer som en overraskelse. En bedemand har ikke som opgave at rådgive ved specifikke selvmordssager, men det hænder ofte, at det er nødvendigt. Her kommer en bedemands erfaring ind i billedet, da man ofte – som garvet bedemand –  kan hjælpe de efterladte. En bedemand kan nemlig både rådgive og udøve støtte, hvis familie og venner mangler svar på, hvorfor det er et sket. Derudover kan en bedemand ligeledes henvise folk til professionelle, som kan hjælpe familie, venner og bekendte med at komme videre efter et selvmord.

 

Har du brug for hjælp?

Har du stået i en situation, hvor en ven eller bekendt har begået selvmord? Du er ikke alene. Måske har du fået hjælp af en bedemand, når begravelsen har fundet sted, men det kan betale sig at søge rådgivning hos professionelle som f.eks. livslinjen.dk. Her kan du få hjælp til at komme videre. Du kan også finde en masse information om selvmord, hvis du gerne vil vide mere om det.