Akut tandpine? Få hjælp hos en tandklinik med tandlægevagt

Tandpine er utroligt smertefuldt og kan opstå pludseligt som konsekvens af en tandskade eller komme langsomt snigende sådan som det ofte sker med huller i tænderne eller tandkødsbetændelse.

Mange tandlæger har kun åbent i formiddagstimerne på hverdage, og det er jo et problem, hvis det er aften, weekend eller helligdag, og du føler, at du har brug for behandling med det samme. Heldigvis findes der enkelte tandklinikker såsom Tandlægecenter Højbro Plads i København, der har en tandlægevagt siddende klar på telefonen til at tale med dig og tage stilling til, om du skal have akut tandlægehjælp.

Kontakt en tandlægevagt og få hjælp ved tandsmerter

Når du oplever pludselige og voldsomme tandsmerter, så kan du godt komme til at gå i panik – især hvis du ikke kan komme i kontakt med din tandlæge, fordi klinikken har lukket.

I det tilfælde kan du heldigvis ringe til en tandklinik med en tandlægevagt, der sidder klar ved vagttelefonen til at tale med dig om netop dine tandsmerter. Tandlægevagten er oftest en professionel tandlæge og kan ud fra dine beskrivelser vurdere, om du skal have tid med det samme eller godt kan vente med at få behandling til en konsultation inden for normal åbningstid.

Det er selvfølgelig ikke rart at få at vide, at du godt kan vente med at få behandling, hvis du selv føler et akut behov. Heldigvis kan en tandlægevagt ikke kun vurdere dine symptomer, men også rådgive dig om, hvad du skal gøre for at lindre dine tandsmerter indtil du kan få behandling.

Det kan derfor være beroligende og rart at tale med en tandlægevagt, selvom du ikke får den ønskede akutte behandling. Og så er det ganske gratis at ringe til en tandlægevagt – også selvom du i sidste ende vælger at få behandlet din tandpine hos din vanlige tandlæge eller en helt tredje tandlæge.